Ring oss: +46 247 44300
SvenskaEnglishJapanskaKinesiska

Stiko Per Larssons vandringsturné

Stiko_Per_Larsson_71

Stiko Per Larsson & Bergkvist-Insjön AB ger sig ut på vägarna tillsammans

När våren vinner över vintern ger sig artisten Stiko Per Larsson ut på sin traditionsenliga turné till fots.

Med sina starka texter indränkta i fioldraperad rock har han genom skivorna Flyktsagor (2008) och Kap Farväl (2009) vunnit över tusentals öron på sin sida.Hans tredje album Varken stjärna eller frälst släpptes den 6 april 2011.

Bergkvist-Insjön AB sponsrar Stiko Per Larsson på hans vandring mellan Stockholm och Köpenhamn.

Under nästan sex veckor i april och maj vandrar han längs landsvägar och stigar, med gitarren på ryggen och spelar sin musik för alla som vill lyssna. Vandringsturnéerna har blivit ett starkt signum för Stiko Per Larsson och bygger på en dåraktig envishet, god kamratskap och en lust att uppleva äventyr och nya människor.

I maj 2011 genomför Stiko Per Larsson sin femte vandringsturné och det blir den längsta hittills. Han ska vandra söderut från Stockholm, genom Sverige och över till Danmark och via Helsingör ta sig ner mot Köpenhamn. Det blir 38 dagar till fots och lika många spelningar. Antalet km till fots är svårt att uppskatta men det borde hamna kring 800-900 km innan han är framme.

- Bergkvist-Insjön AB är en företag från min hembygd, min mor växte upp bredvid sågverket så det känns helt naturligt att samarbeta med dem under den här turnén. Det är ett miljömedvetet företag som också har ett stort hjärta som bankar för kulturen, säger Stiko Per om samarbetet.

Genomförandet att en turné till fots kräver dock mycket planering, tålamod och engagemang. Med på turnén följer en vandrande tekniker, en musikant och en chaufför som kör den viktiga följebilen som rymmer förnödenheter, utrustning och andra förnödenheter.

Varje dag rapporterar han från vägarna via bloggar, videofilmer, livestreamade spelningar och liveuppdaterad gps. Du ser allt på www.stikoperlarsson.se. Där finns också en turnéplan!

Bergkvist-Insjön AB är stolta över att vara en del av Stiko Pers äventyr och ser lite extra fram emot kvällen den 13 maj i Växjö då vi står som värdar för hans spelning på Bishops Arms!

Turnén startar 20 april och avslutas i Köpenhamn den 28 maj.

I samband med sin vandring kommer Stiko Per även att haka på Bergkvist-Insjöns Japan-insamling; läs mer här

Film från förra årets vandringsturné